Odpravi napihnjenost in cm z vadbo za zmanjšanje obsega pasu

Zelo sem srečna z napredkom punc, ki si želijo zmanjšati obseg pasu in s tem dejansko ugotovijo, da jim z mojo vadbo pomagam odpraviti, zmanjšati napihnjenost.

Kako zmanjšam napihnjenost?

Modificiram, prilagodim treninge, ki jih stranka izvaja, saj mnogo tipičnih vadb lahko še poslabša napihnjenost, saj povečujejo pritisk v predelu trupa. V vadbeni načrt vključim posturalne vaje in dihalne vaje, zato da se refleksno vključijo globoke trebušne mišice skozi hrbtenično pozicijo in pravilnim dihanjem čez cel dan. Mnogo ljudi diha skozi usta in celo s trebuhom. Naj vam opišem mojo vadbo za zmanjšanje obsega pasu, ki poteka natančno 108 dni.

  1. mesec (do 36 dni)

Nato začnem s stranko s hipopresivnimi treningi. Na začetku- prvi mesec poteka vse skupaj na en čuden način, ker se učimo dihanja in ugotavljamo kako narediti apnejo. Skozi tedensko rutino pridemo do lepe votlosti v trebuhu in podaljšanja časa vdiha, izdiha, apneje. Vse to se kaže na zmanjšanju obsega pasu in pa lepi telesni drži.

2. mesec (do 36 dni)

Drugi mesec se orientiram na mišice zadnjice. Medtem, ko stranka izvaja glutealne vaje bo ta dihala dekompresijsko. To pa zato, da se pravilno povežejo abdominalne mm, glutealne mm, mišice medeničnega dna in diafragma. Te mišice v drugem mesecu začnejo delovati, kakor ekipa in s tem se še bolj zmanjšuje obseg pasu. Vse to- medtem, ko se krepi zadnjica.

Tak protokol moje vadbe je orientiran na to, da začne naše jedro optimalno delovati, kar pomeni: podpirati pozicijo organov, detoksifikacija, stabilizacija hrbtenice in boljši pretok krvi in limfe skozi trebuh in medenico.

3. mesec (do 36 dni)

Tretji mesec je vadbeni načrt tak, da se vse skupaj poveže in se začne vadba za zunanje trebušne in hrbtne mišice. Taka vadba poteka v flowu po principu ponovitev- brez serij, da ne pride do viška mlečne kisline in pa da se zunanje mišice povežejo z globokimi trebušnimi mišicami, ter naše jedro postane močno na sunke, ki jih življenjske situacije podajo. Vidna je močna izboljšava hrbtenične krivulje, drže, kažejo se lepo razporejene trebušne mišice, ozek pas in izboljšano zdravje v medeničnem predelu. Kar pomeni: brez napihnjenosti in na poti do zdravega življenja.

S tem se zaključi 108 dnevni vadbeni načrt za zmanjšanje obsega pasu. Stranke vidno izgubijo cm okoli svojega pasu in kar je najbolj pomembno nariše se jim večji nasmeh in bolj so močne, ter koordinirane v svojem telesu. Zdravje od znotraj navzven.

Previous
Previous

14 odgovorov na vprašanja o diastazi rektusov

Next
Next

Potapljanje na vdih: hipopresivni trening