Diastaza rektusov: vadba za medenično dno

Pa je tu! Vadbena terapija po porodu, ki jo lahko snameš dol in vadiš iz udobja svojega doma. Namenjeno je vsem mamicam, ki želijo preventivo ali kurativo tik po porodu. Gre za vadbo, ki jo lahko izvajaš 5. teden po porodu, če si rodila vaginalno. Če si imela carski rez počakaj odobritev ginekologa.

Sama sem si želela rezultatov, da bi lahko šla čim prej na vodo in surfala. Posnela sem jo 4-5. mesec po rojstvu moje male bebe. Z vadbo pa sem že začela 5. tednov po porodu.

Zakaj tako hitro?

Ker je enostavna, preprosta dihalna vadba skozi skrbno določene poze. To je hipopresivni trening specializiran in odobren iz stran “Low pressure fitness zveze v Španiji”. Sama sem trenerka in članica te zveze in moram povedati, da mi je hipopresivno dihanje spremenilo življenje.

Moja vadbena terapija bo tako rešila poporodne težave, kakor je:

  • diastaza

  • uhajanje urina

  • oslabljene trebušne mišice in mišice medeničnega dna

  • bolečine v hrbtu

Največji “reset” je naredil naš trebuh. Trebušne mišice so oplahnile in pa razmik med njimi se je povečal. Enim manj, drugim bolj. Ampak tu je za nas enkratna priložnost. Ta “reset” trebušnih mišic je zelo dobra stvar, saj lahko popravimo nepravilnosti oblike mišic od prej. Naš trebuh lahko izgleda bolje, kakor prej. Pomembno je le, da se tega lotimo s pravilno vadbo, kakor je ta vadbena terapija po porodu. Ne gre pa se samo za ozek pas, ampak predvsem za zdrav trebušni in medenični predel. Vadba pomaga pri diastazi, uhajanju urina in bolečinah v hrtbetnici.

Gre za hipopresivno dihanje, ki dvigne trebušno prepono in spravi tvoje organe na mesto. Gre za minimalni pritisk na naše notranje organe in hrbtenico. Popolnoma varna in deluje.

Previous
Previous

Kaj je hipopresivno dihanje?

Next
Next

Diastaza rektusov vs. razmik trebušnih mišic