PREDELAVA KOMBIJA

Predelava kombija

Vsi, ki naju že dobro poznate, veste, da najina zgodba "VANLIFE" se ne začne s tem na novo kupljenim (še vedno prej rabljenim;) kombijem. Začetek tako imenovanega "vanlifa" sega 8 let nazaj, ko sva zaljubljeno začela romati z Josephino po Evropi.

Josephina <Đouzefin> = Toyota Hiace

Josephina naju je pripeljala iz Slovenije vse do Kanarskih otokov, kjer zdaj stoji in čaka na konec karantene. Bila je tudi večkrat v Grčiji, na potepu po Sardiniji, neštetokrat kempirana čez slovensko mejo na Jadranu ... Josephina je legendaren kombi z neskončnimi spomini, ki bi se jih morda splačalo kreirati v kratke zgodbice, ter spisati celo knjigo o njih. 

HELOU NOVI KOMBI Z IMENOM KEMOSABI TONTO

Predstavljajte si lepo, krasno, čudovito, božansko jutro in na povrhu vsega tega še mogočen sončni vzhod, ter sanjske valove. Predstavljajte si tudi pogovor med mano in Žanom. Leživa v mini postelji. Še vedno sva polomljena od prejšnjega dne (surfala sva še po sončnem zahodu). "Muskelfiber" popolnoma svež, nove rane od "reefa" in mini lakota, ki naju žene k zajtrku. Vse lepo in prav, ampak najini križi?!!! Kje je najina energija?

Pravijo, da polovico življenja prespimo in midva ga prespiva na premajhni postelji, ki ni več ravno udobna. Skratka se zbudiva, kuhava in zaspiva kakor grbavca.

IN NAJIN POGOVOR GRE TAKOLE:

Živa: Izgleda še en popoln dan za surfanje. Boš ti vstal in naredil jajčka s tuno?

Žan: Bom. AHH --EHH (Žan vstaja in se polomljeno dere)

Živa: Ehhh, njehh (Živa vstane za Žanom in njeni vdihi kričijo na pomoč maserju)

Živa in Žan: Večji kombi bova potrebovala, da bova še na mnoga leta lahko surfala in predvsem, da bova lahko vso to opremo nekam dala.

Ne pozabite najin kombi je poln športne opreme. Vmes se najde kakšna zobna ščetka in sončna krema ... Vse ostalo pa ...

  • 2 windsurf deski- freestyle

  • 2 windsurf deski- wave

  • 2 surf deski za jahanje;)

  • jadra, jamborji, podaljški, trapezi, vzglobi, smerniki ...

  • 2 kitesurfa

  • pohodni čevlji, palice, nahrbtniki, joga mat, neopreni

  • 2 longboarda

  • ...

PREDELAVA KOMBIJA V POLNEM TEKU

Žan in jaz sva oba nekako umetniško-kreativno rojena, zato sva se odložila za DIY kombi predelavo. Kemosabi ni najin prvi kombi, ki ga bova predelala, vendar vseeno ... Po osmih letih bova zadevo malenkost drugače začinila. Bolj profesionalno, bolj kakovostno, bolj z magičnim čutom pobrušeno;) In nastal bo surf mobil Mr. Kemosabi Tonto!

*Kemosabi Tonto pomeni prijatelj, pa tudi Tonto pomeni "norček" in Kemosabi (Que no sabe), kar v španskem jeziku pomeni tisti, ki ne ve. Takšno ime si je prislužil zato, ker gre za kombi, ki še ne ve, kaj vse ga čaka v tem življenju, polnem prijateljev z iskrenim (prisrčno norčkastim) obrazom.

Kaj imava že narejeno?

Izolacija kombija

Izolacija kombija

To je najbolj utrujajoč del. Vsaj zame. Ne veš točno, kako bi izoliral, kaj točno bi dal noter v stene kombija, kaj v strop, kaj v tla ... In vendar nama je uspelo. Uspelo nama je po mnogo prebranih rešitvah, zanimanj od ljudi do ljudi. 

Tla

Tla sva pokrila! Yeeeey! Polovica kombija (zadnji del) je pokrita z gumo, saj bo zadnji del kombija garaža, namenjena športni opremi. Sprednja polovica pa je iz vinila. Prej sva imela v Josephini laminate in sva bila zeloooo zadovoljna, čeprav so se ti čez čas napihnili od vlage. Vinil je modernejša zadeva, podobna laminatu, ampak vodoodporna. YES!

Postelja

Ena stvar nama je bila jasna že od samega začetka. Postelja mora biti fiksna, saj v Josephini ta ni bila! In naj omenim, da vsakodnevno pospravljanje, razstavljanje, in potem zvečer, ko so mišice čisto izčrpane od dolgih ur na vodi, je ponovno to posteljo treba postaviti, da se lahko "izmučena dva surferja" objameta in zaspita.

PROKLETO UTRUJAJOČE. - Kdor ne verjame, verjetno tega ni dal skozi. Zaradi tega nama je jasno, da postelja mora biti fiksna! 

*Za zdaj imava samo oklep postelje, ki je narejen iz aluminija. Čakava še peno-jogi.

Novo okno

Imava!

Kuhinja

To kuhinjo delava že celotni čas od kar smo v karanteni in dobesedno skoraj vsak dan delava od jutra do večera. Predvsem zato, ker predelujeva les iz kosa debla. Poleg tega si vsak dan malo premisliva, kako bo vse skupaj izgledalo in kako bi zadevo naredila optimalno. Postelja še ni končana, vendar konstrukcija je že v kombiju.

Previous
Previous

VETER S PRIDIHOM CIGANSKEGA TEMPERAMENTA

Next
Next

SE KMALU VIDIMO