Aktualno

Naj vaši otroci vzljubijo windsurfanje

26.01.2020

Ker še nisem mama, vam ne morem iz izkušenj povedati, kako je to biti, ampak lahko pa povem kot učiteljica windsurfanja, da velikokrat opazim, da starši v preveliki vnemi otrokom vsiljujejo preveč teorije. Otroci pa nimajo radi teoretične razlage, ampak ure na vodi. Otroci imajo radi družbo svojih vrstnikov. S prijatelji preživijo najlepše trenutke, ko se igrajo na vodi. Še zmeraj slišim smeh petih otrok med učenjem windsurfanja, ko so padali z deske v vodo in pogumno stali na njej in med igro postali pravi windsurfači že v enem tednu: od začetnikov pa vse do izvajalcev trika, ki se imenuje "Heli tack". Če je cela družina (starši, otroci in inštruktor) vključena v učenje windsurfanja, se odnosi znotraj družine izoblikujejo močneje in globlje. Ker začnejo vsi ljubiti enako stvar: WINDSURFING. Iz svojih opazovanj sem ugotovila, da je dobra stvar, da začne tečaj windsurfanja majhen otrok skupaj z mamo.

Najboljši za otroke so otroški tedenski tečaji.

To bo odlično preživljanje poletnih ali počitnic za vaše otroke. O takem aktivnem preživljanju poletja potrjuje iz svojih izkušenj tudi oče Thomas Hasch. Govori o sedmih lastnih izkušnjah, ki so njegovega sina vpeljale v ljubezen do windsurfanja. 

Kako naj moj otrok vzljubi windsurfanje?

1. Počakajte, da si vaš otrok želi sam preizkusiti se v windsurfanju. Res si morajo sami želeti učenja!

2. Ne učite sami svojih otrok, pa če tudi ste ekspert. Vpišite jih na tečaj. Otroci se na njih učijo skupaj, kar poveča zabavni faktor.

3. Nabavite posebno opremo za otroke - je cenejša, kakor mislite. Ne dajte jim, da uporabljajo vaše "majhno" wave jadro. So pretežka zanje.

3. Široke deske so zabavne in naj vas ni strah, da kupite/si izposodite široko, večjo freestyle desko za otroke. Takšne deske so čudovite za vas in učenje v šibkem vetru in prav tako dobre začetniške deske za lažje otroke.

4. Učenje windsurfanja je čustveno utrujajoče za vaše otroke. Želijo vas narediti ponosne, ampak pustite da so otroci! Pustite jim, da se igrajo v vodi ali samo lebdijo na deski.

5.  Ne pozabite, da so samo otroci in 30 minut windsurfanja zanje pomeni, kakor za vas 3 ure. Bodite veseli in delajte kratke lekcije z otroki. Bolje 15 minut zabave na vodi, kakor 2 uri muke, ki bodo za vselej odvrnile otroke od windsurfanja. Če pa si želijo še in še, jih pustite, naj se zabavajo.

6. Ko jadrate poleg svojega otroka, vzemite lahko jadro. Ne uporabljajte svojega slalom jadra. Tako se boste bolj ukvarjali s svojo opremo, kakor uživali v trenutkih druženja s svojim otrokom.

7. Uživajte vsako minuto na vodi. In vedite, da vaši otroci hitreje odraščajo, kakor vi mislite.

 

Živa Trajbarič

 

29.08.2020

YOLO

04.08.2020

"Fuck Bukowski"

© 2020 Bushmans. Vse pravice pridržane.
Sledite nam